Services – Azalea Apotheek – Hilversum

Azalea Apotheek

Gijsbrecht van Amstelstraat 232 1215 CR Hilversum Tel:035-6247536

Services

Wat kan uw apotheek u bieden?

Wij leveren medicijnen op recept van de arts en zelfzorgmiddelen en verstrekken informatie daarover. Voor alles wat met medicijnen te maken heeft, kunt u bij ons terecht.

Geneesmiddelen op recept

Het leveren van medicijnen gaat samen met goede informatievoorziening. Bijvoorbeeld als u voor het eerst een middel gaat gebruiken, geven wij u daar graag informatie bij – dit heet medicatiebegeleiding. Ook controleren we of u het middel (eventueel) samen met andere middelen kunt gebruiken,

Als u tijdens een verblijf elders medicijnen in een andere apotheek heeft gehaald, wilt u dat dan aan ons doorgeven? Wij kunnen dan alsnog medicatiebewaking toepassen.

Geneesmiddelen zonder recept, ‘zelfzorgmiddelen’

Wij hebben een uitgebreid assortiment op het gebied van zelfzorg, d.w.z. middelen die u zonder recept kunt gebruiken. Als u een bepaalde klacht heeft, adviseren wij u graag. Soms raden we aan om uw huisarts te raadplegen. Ook controleren we of een zelfzorgmiddel problemen kan geven als u dit naast andere medicatie gebruikt.

Eucerin en Vichy

In de apotheek zijn Eucerin en Vichy-producten te verkrijgen. Onze medewerkers helpen u graag verder.

Hulpmiddelen

Ook voor hulpmiddelen kunt u bij ons terecht, bijvoorbeeld verbandmiddelen, koortsthermometers, apparaatjes met teststrips om het bloedglucose-gehalte te bepalen en insulinepennen, inhalatoren, incontinentiematerialen, braces, tablettensplitsers, doseerdoosjes, en dergelijke.
Onze medewerkers kunnen u hierover adviseren. Ook bieden wij u de mogelijkheid tot extra voorlichting over het gebruik van de hulpmiddelen. Wij kunnen u tevens vertellen welke artikelen door de zorgverzekeraar worden vergoed.

Afhalen van geneesmiddelen

Om wachttijden bij het afhalen zoveel mogelijk te voorkomen, proberen we in onze apotheek de werkzaamheden zo efficiënt mogelijk in te delen.

Medicijnen voor de eerste keer

Als u een recept van een arts krijgt, gaat u ermee naar uw apotheek. U geeft het recept af en vervolgens krijgt u uw geneesmiddelen. Maar wat er in de tussentijd met uw recept gebeurt, onttrekt zich vaak aan het oog.
Het zou mooi zijn als alle geneesmiddelen zonder enig risico konden worden gebruikt, als ze geen bijwerkingen zouden hebben en als ze zonder problemen gecombineerd zouden kunnen worden met andere medicijnen. Helaas is de praktijk anders. De meeste geneesmiddelen bevatten immers “lichaamsvreemde” stoffen, waar je maar beter voorzichtig mee kunt omgaan. Als u uw recept hebt afgegeven bij de balie van de apotheek, wordt het daarom nauwkeurig door de apotheker of de apothekersassistent gecontroleerd.
Is de dosering juist? Klopt de hoeveelheid die u voorgeschreven heeft gekregen? Bovendien wordt met behulp van de computer gekeken of u het medicijn al eerder heeft gebruikt, of u eventueel al een ander middel slikt dat zich met het nieuwe medicijn niet verdraagt en of u er misschien overgevoelig voor bent. En bent u bijvoorbeeld zwanger, wordt u behandeld met een middel tegen hoge bloeddruk of heeft u diabetes, dan is extra voorzichtigheid geboden.

Herhaalmedicatie

Als vóór 15 uur uw herhaalmedicatie aangevraagd en gemailed/gefaxed/doorgegeven is, staat in principe het geneesmiddel de volgende werkdag vanaf 16 uur voor u klaar. U heeft ook de mogelijkheid de medicatie te laten bezorgen. We hopen hiermee wachttijden en spitsuren zoveel mogelijk te vermijden.

Eigen bijdrage en machtiging

Tegenwoordig worden niet alle geneesmiddelen volledig vergoed. Het kan zijn dat er van u een ‘eigen bijdrage’ gevraagd wordt. Het verzoek is om deze eigen bijdrage contant te voldoen in de apotheek.
Voor sommige (genees-)middelen is goedkeuring van de zorgverzekeraar nodig, dit heet een machtiging. U kunt via de voorschrijver een aanvraag voor een machtiging krijgen, die u opstuurt naar uw verzekering. U krijgt nadat de aanvraag goedgekeurd is een machtiging thuis gestuurd. Deze machtiging kunt u afgeven in de apotheek; wij zullen deze in de computer vermelden.

Bezorgen

Als het voor u problemen geeft om uw genees- en/of hulpmiddelen in de apotheek af te halen, kunt u dit melden. Wij bezorgen in principe nog dezelfde dag. Wanneer we de genees- en/of hulpmiddelen niet op voorraad hebben, worden de middelen de volgende werkdag bij u thuis afgegeven. Onze bezorger rijdt elke dag tussen 9.00 en 17.00 uur zijn ronde.

Retourgeneesmiddelen

Medicatie die u niet meer gebruikt of die verlopen is, kunt u afgeven in de apotheek. Het gaat hierbij uitsluitend om middelen die vernietigd moeten worden. Deze worden volgens de milieurichtlijnen vernietigd.